top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה שוקולד לבן אלפחורס

עודכן: 15 בינו׳ 2023

ללא ספק העוגה שתגנוב את ההצגה בשולחן מתוקי שבועות . עוגת גבינה לחובבי אלפחורס .

ולא רק גם אם אתם לא ממעריצי העוגיה הטעימה הזו.

אתם חייבים לנסות. תנסו לדמיין שילוב של עוגת גבינה שוקולד לבן קרמית ריבת חלב ביסקוויט קוקוס ושלא יחסר קצפת ריבת חלב להשלמת החגיגה.

עוגת גבינה אלפחורס


עוגה עגולה בקוטר 18 ס"מ/ 24 נמוכה.


לתחתית:

150 גרם ביסקוויטים (19 ביסקוויטים) טחונים דק

50 גרם קוקוס (5 כפות)

75 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר חום כהה

5 כפות ריבת חלב ( למריחה מעל בסיס ביסקוויטים)

למלית גבינה:

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מיכל שמנת חמוצה

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

3 ביצים

2 כפות קורנפלור

100 גרם שוקולד לבן

60 מ"ל קרם קוקוס/שמנת מתוקה

לקצפת ריבת חלב

1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל קרה

1 כף סוכר

1 כף פודינג וניל

2 כפות ריבת חלב

לציפוי.

רבע כוס קוקוס

4 כפות ריבת חלב מומסת

מיני אלפחורס לקישוט.


 

אופן ההכנה:

לבסיס:

מחממים תנור ל160 מעלות (לא טורבו)

טוחנים ביסקוויטים קוקוס וסוכר חום כהה. במעבד מזון לפירורים טחונים דק. מוסיפים חמאה מומסת.

ומערבבים לקבלת פירורים לחים.

מהדקים לתחתית התבנית.

אופים 10 דקות מצננים.

ומורחים 5 כפות ריבת חלב על הבסיס האפוי. ומקפיאים עד לסיום הכנת המלית.

ממניכים את חום התנור ל140 מעלות

למלית:

מחממים במיקרוגל/ בן מארי

שוקולד לבן קצוץ קרם קוקוס /שמנת מתוקה

בקערה טורפים (לא מקציפים )

גבינה לבנה . שמנת חמוצה סוכר. וביצים

מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה וללא גושים מוסיפים את תערובת השוקולד לבן .

ומערבבים לתערובת אחידה .

מוזגים מעל הבסיס הקפוא.

ומכניסים לתנור לשעה ורבע .

מצננים את העוגה במקרר ללילה.

מקציפים שמנת מתוקה קרה סוכר פודינג וניל וריבת חלב לקצפת יציבה. ומעבירים מחצית מכמות הקצפת לשקית זילוף. מה שנותר בעזרת פלטה מדורגת מורחים על פני העוגה בשכבה אחידה.

משחררים את העוגה מהתבנית.

מורחים מסביב העוגה ריבת חלב ומדביקים מיד קוקוס

מזלפים מסביב לעוגה קצפת ריבת חלב.

עוגה נשמרת 3 ימים במקרר מומלץ להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההגשה.


המתכון הופק עבור חוברת שבועות של אושר עד בשיתוף מגזין טעימות

צילום : אסף אברם סטיילינג : לירון ברקן


4,720 צפיות3 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page