top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגת פנקייק ללא אפיה

עודכן: 15 בינו׳ 2023


עוגת פנקייק יום הולדת (ללא אפיה)

עוגה חגיגית שהכנתי מכמה סיבות.

חופש גדול מעט מוזר אבל אופטימי (כי חייבים)

לכבוד 10K עוקבים (באינסטגרם )אהובים שנותנים לי כח להמשיך לכתוב.לצלם.להכין מתכונים ויצירות חדשות.

פלוס חודש יום הולדת שלי אישית שחל החודש.

ככה שיש לא מעט סיבות לחגיגות💕.

אז לכבוד קיץ לוהט במיוחד עם מזגן דולק על 16 מעלות עדיין חם.

אז מי צריך להפעיל תנור אם אפשר להכין עוגת יום הולדת משגעת ללא תנור.

אז הכנתי פנקייק בתרגום (עוגת מחבת).

גאנש שוקולד וקישוטי סוכריות. והנה לכם עוגה שמכינים בקלות (רק שימו לב שמתחילים קודם בקרם)




המידות מתייחסות למשקל או לכוס מדידה

לפנקייק: 4 פנקייקים גדולים בקוטר 16 ס״מ


400 גרם קמח לבן מנופה ( 2 ו 1/2 כוסות פלוס 3 כפות)

150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)

1/2 כפית מלח

1 כפית מחית וניל (לא חובה )

15 גרם אבקת אפיה (שקית וחצי)

1/2 כפית סודה לשתיה

4 ביצים בטמפרטורת החדר

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול/מתוקה

240 מ"ל חלב

50 גרם חמאה


לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד חלב קצוץ (או מריר)

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

380 מ״ל שמנת מתוקה


סוכריות צבעוניות לקישוט

 

אופן ההכנה:


מתחילים בהכנת הקרם (הקרם צריך להתייצב)

ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה בקערה במיקרוגל או על בן מארי.לקבלת קרם חלק.

מכסים ומניחים במקרר עד התייצבות (בין לבין מערבבים כדי למנוע התגבשות.) ולקבל קרם נוח למריחה.

להכנת הפנקייק:

בקערה מספר 1:

מערבבים.קמח סוכר.מלח אבקת סודה לשתיה

ואבקת אפיה.

בקערה מספר 2:

מניחים חמאה חלב וניל.שמנת.

ומחממים במיקרוגל לדקה. או עד שהחמאה נמסה. והתערובת לא חמה.

טורפים היטב. ומוסיפים ביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת היבשים. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה עם מעט גושים.

עוטפים ומניחים במקרר ל15 דקות.

הכנת הפנקייק: מחממים מחבת על אש בינונית. ומורחים רינג* בקוטר 16 ס״מ בחמאה או מרססים בספריי שמן

מוזגים לתוך הרינג.

ומחכים להיווצרות בועות קטנטנות. על פני הפנקייק.

זה לוקח יותר זמן מהכנת פנקייק ללא רינג .

משחררים את הרינג בזהירות בעזרת מגבת (זה חם)

הופכים את הפנקייק לעוד דקה ומעבירים לצלחת הגשה.


הרכבה:

מסדרים בצלחת הגשה פנקייק מורחים בעזרת פלטה קרם במרכז עד הקצוות בשכבה אחידה.

מניחים פנקייק נוסף מורחים עוד שכבת קרם ומניחים פנקייק נוסף.

וממשיכים עם הפנקייק השלישי.

שיש לנו ערמה של 4 פנקייקים.

מורחים מסביב קרם מכל הצדדים ומקפיאים ל10 דקות.

מוצאים את העוגה ומורחים שוב פעם שכבה חלקה עד כמה שניתן (בעזרת פלטה מדורגת)

את הקרם שנותר ממיסים כמה שניות במיקרוגל

מוסיפים כפית שמן קנולה.

ומוזגים בשולי העוגה טיפות.

מפזרים סוכריות/ממתקים אחרים אהובים.




טיפים:

אפשר להכין ללא רינג למזוג למחבת בקוטר 16-20ס״מ

העוגה במיטבה ביום הכנתה.




סוכריות צבעוניות אפשר להחליף ולקשט בכל קישוט שאתם אוהבים ומעדיפים.



2,499 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page