top of page

עוגת קצף שוקולד ופקאן

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 24 בפבר׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

חיתוכיות נוסטלגיות טעימות בטירוף.

מושלם גם כקינוח.

ree

תבנית מלבנית בגודל 24 ס״מ

לבצק פריך:

140 גרם קמח (1 כוס)

20 גרם פקאן טבעי (מומלץ קלוי טחון)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

75 מ״ל/גרם שמן /100גר׳ חמאה

1 חלמון

כף מים (במידה והבצק לא מספיק אחיד בשימוש בשמן)


לפיזור:

150 גרם שוקולד צ’יפס איכותי (מעל 55% מוצקי קקאו)


למרנג:

2 חלבונים בטמפרטורת חדר

100 גרם סוכר

קורט מלח

לתוספת:

50 גרם פקאן גרוס


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל175 מעלות,

מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים

לבצק אחיד.

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים במשך 10-15 דקות לבצק זהוב

משאירים תנור דולק מצננים את התחתית,



ree


ree

ree



מכינים מרנג:

בקערת מיקסר/מיקסר ידני.

חשבו להקפיד על קערה נקיה משומן מקציפים חלבונים ומלח עד שנוצר קצף בהיר מוסיפים בהדרגה סוכר. וממשיכים להקציף במשך כמה דקות לקבלת מרנג יציב ומבריק.

מקפלים פנימה פקאן קצוץ דק


ree


הרכבה:

מפזרים שוקולד צ’יפס על הבצק האפוי.

מניחים מרנג כמה אזורים מעל השוקולד ומשטחים את המרנג פקאן. המרנג מכסה את השוקולד.


ree


ree

מכניסים לתנור החם ל10 דקות נוספות

מצננים מעט.

מומלץ להגיש חמים לצד גלידת וניל/קפה

ree

ree

ree

1 Comment


tamary430
tamary430
Feb 24, 2022

נראה מושלם!!! את המרנג אופים רק 10 דק?

Like
bottom of page