עוגת שיש לוטוס
- חסי סגל
- 6 באוק׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 13 ביוני
עוגה בחושה מפנקת פרווה מהסוג המנחם
והסוד שמקפיץ את העוגה זה פודינג וניל(כן)
שמוסיף טעם חלבי חלומי אוויריות מושלמת.
השילוב עם הלוטוס מתחבר לטעם קרמלי עמוק.
בקיצור חבל על המילים פשוט תנסו ותבינו.

עוגת שיש לוטוס
תבניות:
2 תבניות אינגליש קייק גדולות או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ, משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
לעוגה:
5 ביצים גודל L, בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר (1 כוס מדידה)
240 מ״ל שמן (¾ כוס)
200 מ״ל מים (כמעט ¾ כוס – בערך ⅔ כוס ועוד כף)
280 גרם קמח רגיל (2 כוסות מדידה)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
לשיוש:
6 כפות ממרח לוטוס מומס
לקישוט:
10–12 עוגיות לוטוס
ממרח לוטוס נוסף לזילוף אחרי אפיה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־160 מעלות (אני אופה בטורבו)
בקערת מיקסר נקייה, מקציפים ביצים עם סוכר כ־10 דקות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק, ואז את המים.
מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח רגיל, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג.
מערבלים היטב במהירות נמוכה , עד שהתערובת חלקה ואחידה זה שלב חשוב שמבטיח שהעוגה לא תקרוס במהלך האפייה.
יוצקים כ־¾ מהבלילה לתבניות.
לבלילה שנותרה מוסיפים את ממרח הלוטוס, מערבלים ערבול קצר בלבד (לא חייב שהתערובת תהיה אחידה לגמרי).
מוזגים את בלילת הלוטוס לתבניות ומשיישים בעזרת קיסם או סכין.
מזלפים מעל עוד ממרח לוטוס ומניחים בעדינות את עוגיות הלוטוס.
אופים כ־30–40 דקות, תלוי בעוצמת התנור ובסוג התבנית שבחרתם.
בטורבו העוגות נאפות מהר יותר לכן חשוב לשים לב!
אחרי 20 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם במרכז העוגה ,הוא צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים עליה עוד ממרח לוטוס לפי הטעם.
משתמשים בכוסות מדידה לא חד פעמיות או משקל
העוגה נשמרת מעולה גם יום אחרי אפילו משתבחת
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר


