top of page

פאי בראוניז בלונדי

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 23 במרץ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

ree



ree

לבצק פריך (תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ)

150 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון

1 כף מים קרים


לבראוניז:

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

2 ביצים

רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)

100 גרם סוכר

60 גרם קמח

10 גרם קקאו


50 גרם שוקולד צ’יפס מריר /חלב


לציפוי ותוספות:

100 גרם שוקולד בלונדי



אופן ההכנה:

מעבדים קמח,אבקת סוכר וקוביות חמאה במיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת תערובת פירורית ודקה(כמו קוסקוס)

מוסיפים חלמון , ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי, מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק, מוסיפיםכף קמח ומעבדים עוד כמה שניות בלבד לאיחוד.


משטחים את כדור הבצק לפיתה ועוטפים בשקית או ניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

מורחים חמאה רכה על תבנית הפאי בעזרת מברשת.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק בזהירות לתבנית ומהדקיםאותו לתחתית וגם לדפנות. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.

מחממים תנור ל175 מעלות.


ree

ree

מניחים נייר אפיה על הבצק הקפוא ומניחים מעליו משקולות כמו שועעית אורז או חומס לא מבושלים.

אופיםאפייה חלקית (עיוורת) 15 דקות זהוב מוציאים את נייר אפיה כולל המשקולת את המשקולת אפשר לשמור בקופסא לפעמים הבאות.

ואופים עוד 10 דקות לבצק זהוב.


ree


מצננים את הקלתית ובנתיים מכינים את מלית הבראוניז.


ree

משאירים את התנור דולק.

בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ וחמאה ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה חלקה ומבריקה.


מוסיפים סוכר מלח טורפים ומוסיפים ביצים קמח וקקאו.

מערבבים בקצרה לאיחוד.

מוסיפים שוקולד חלב או מריר קצוץ,


יוצקים חצי מבלילת הבראוניז על הקלתית האפויה משטחים ומניחים80 גרם קוביות בלונדי.

יוצקים את הבלילה שנותרה מעל ומכסים בלילה.

ree

ree

ממיסים את ה20 גרם שוקולד שנותרו במיקרוגל. מוסיפים כפית שמן מערבבים ומשיישים.


ree

אופים במשך 10-15 דקות עד שיציב (לא יותר)

מצננים ומגישים טרי וקצת חמים.

אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים.


ree

תגובות


bottom of page