top of page

פאי גבינה ריבת חלב

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 1 ביוני 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

פאי חגיגי טעים וסופר קל להכנה ללא אפיה מתאים בול למי שמסתבך עם עוגות גבינה קורסות😉


ree


לקלתית תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ

150 גרם ביסקוויטים או לוטוס או שילוב

50 גרם אגוזי לוז/שקדים מולבנים קלויים

100 גרם חמאה מומסת

200 גרם ריבת חלב

למלית גבינה:

1 מכל גבינת שמנת נפוליון 27% (227 גרם)

300 מ״ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד

4 כפות אבקת סוכר

4 כפות  אינסטנט פודינג וניל

לזילוף

4 כפות גדושות ריבת חלב



ree


אופן ההכנה:

לבסיס (קלתית) :

טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים ואגוזי לוז לאבקה דקה מוסיפים חמאה מומסת מערבבים היטב לתערובת חולית.

משמנים תבנית פאי (עם מעט חמאה)

מהדקים פירורים לדפנות הפאי ולתחתית בעזרת כף שטוחה או כוס חלקה מקפידים על דפנות חלקות ומקפיאים.

מורחים ריבת חלב על הבסיס הקפוא ומכינים את המלית גבינה.


ree


למלית:

מקציפים שמנת מתוקה פודינג וסוכר לקצפת יציבה מאוד.

מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לקצפת יציבה מאוד. שומרים 5 כפות מהמלית (לקישוט)

ואת מה שנותר משטחים מעל שכבת הריבת חלב .



ree

בשקית זילוף עם צנטר 1 ס״מ מניחים כף מלית גבינה כף ריבת חלב ושוב כף גבינה כף ריבת חלב.

יוצרים מעין שיוש בתוך השקית זילוף.


ree

מזלפים מסביב.

מכינים קישוט שוקולד לבן מהיר:

ממיסים 100 גרם שוקולד לבן בפולסים לשוקולד נוזלי ללא גושים.

מקמטים נייר אפיה היטב ופותחים.

מיישרים על נייר האפיה לשכבה דקיקה.

מפזרים מעט פירורים עוגיות (לא חובה)


ree

מקפיאים עד שקפוא לחלוטין וניתן לשבור ולקשט (כמו בתמונה)

מקפיאים 2-3 שעות או כמה ימים.

מפשירים שעה או שומרים במקרר 1-2 ימים

אוכלים קר.


ree

תגובה אחת


sara cohen
sara cohen
14 בספט׳ 2022

מה אפשר במקום ריבת חלב?

לייק
bottom of page