top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פאי לימון בכוסות

עודכן: 15 בינו׳ 2023


את הפאי לימון המהמם הזה הכנתי במסגרת הפקה סוכות משגעת שהשתתפתי בה של אתר רחוב האמן.

צוות של נשים מוכשרות.

רות המעצבת ושושי הצלמת מוכשרת כנסו לאתר לספוג השראה לסוכה מעוצבת מתכונים ועוד...


8 כוסות קינוח קטנות

לעוגיות: 100 גרם קמח

35 גרם אבקת שקדים מולבנים טחונים

30 גרם קורנפלור

80 גרם שמן קוקוס קר /100 גרם חמאה

40 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 חלמון

1-2 כפות מים קרים


לקרם לימון:

2 ביצים

2 חלמונים

מיץ מ4 לימונים (50 מ״ל)

גרידת לימון (מלימון אחד) 

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

50 מ״ל שמן קוקוס נוזלי /75 גרם חמאה


למרנג :

3 חלבונים

200 גרם סוכר (1 כוס)

קורט מלח


 

אופן ההכנה: 

בסיר בינוני-קטן טורפים ביצים שלמות והחלמונים מיץ לימון גרידת לימון וסוכר. על אש נמוכה טורפים במשך 5-7  במטרפהידנית (לא מפסיקים לערבל שלא תיווצר חביתה) עד שהתערובת מסמיכה בדומה לפודינג מסננים את הקרם ומוסיפים שמן קוקוס/חמאה מערבבים היטב מעבירים לקערה נקיה מכסים את הקרם בניילון נצמד.

שומרים במקרר 2-3  שעות.


לעוגיות:

במעבד מזון /במיקסר עם וו גיטרה

מעבדים קמח שמן קוקוס קר (עדיף לשקול נוזל ולקרר)

אבקת סוכר מעבדים על לקבלת פירורים גסים ומוסיפים 2 כפות מים קרים וחלמון.מעבדים עד לאיחוד בלבד (לא מעבדים יותר לאלפגוע בפריכות ונימוכות הבצק)

מרדדים בין 2 ניירות אפיה להובי דק 1-2 ס״מ

מניחים בתבנית ומקררים שעה במקרר.

מחממים תנור ל175 מעלות.

קורצים עוגיות בקוטר צורת הכוס שברשותכם.

קורצים ב2 גדלים.

ואופים 10 דקות ומצננים עד ההרכבה.

אפיתי את העוגיות על משטח סילפאן לקבלת צורה מעניינת (לא חובה)


מכינים מרנג:

בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר ומניחים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים שעומד על אש קטנה(בן מארי) מערבבים את החלבונים והסוכר עד שהתערובת חמימה למגע ולא מרגישים את גרגירי הסוכר.

מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות ממשיכים להקציף כ5-7 דקות לקבלת קצף יציבוהקערה נעימה למגע.

מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול

מניחים את העוגיות האפויות על משטח ומזלפים מעל כל עוגיה טלולית מרנג.

שורפים בברנר/ בתנור חם 220 על מצב גריל 2 דקות


הרכבה:

מזלפים מוס לימון עד חצי גובה של הכוס.

מניחים את העוגיה שהמרנג פונה כלפי מטה.

מניחים עוגיה נוספת.


את המרנג שנותר ניתן לזלף נשיקות.

לאפות בחום 70 מעלות טורבו למשך 5-6 שעות.

הקינוח אחרי הרכבה מומלץ ביום הכנתו.

ניתן להכין את ההעוגיות והקרם יומיים מראש.



צילום: שושי סירקיס


8,813 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page