top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פבלובה פיסטוק רימון

עודכן: 15 בספט׳ 2023


המלכה שלכם לראש השנה.

פבלובת קרם פיסטוק רימון משגעת לחג.

מרעננת אחרי ארוחת חג כבדה.

וחוץ מזה שככה פותחים שנה טובה❤️

לסרטון הכנת הפבלובה לחצו פה👇🏻


לפבלובה:

4 חלבונים L בטמפרטורת החדר (135 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית קורנפלור

1 כפית חומץ לבן


קרם פיסטוק

125 מ״ל חלב שקדים טרי

125 מ״ל קרם קוקוס

70גרם סוכר לבן

35 גרם קורנפלור

2 חלמונים


2 כפות מחית פיסטוק


לקצפת לקיפול:

250 גרם קרם קוקוס קר ללא נוזל

2 כפות אבקת סוכר


אופציה לקרם פיסטוק מקוצר:

שמנת מתוקה/צמחית/קרם קוקוס

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מחית פיסטוק

מקציפים הכל יחד לקצפת.



קולי פטל רימון

100 גרם מחית פטל/תות

50 גרם מיץ רימונים טרי

2 כפות סוכר

כפית דבש


פיסטוקים קלויים קצוצים


לקישוט :

גרעיני רימון מרימון שלם

פלטה מדורגת לעיצוב הפבלובה

 

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל150 מעלות.

חום עליון חום תחתון (לא טורבו)

בקערת מיקסר יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות

מוסיפים בהדרגה סוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור וחומץ ממשיכים להקציף עוד דקה שתייים במהירות גבוה. עוצרים לפני שהקצף הופך לנוקשה.

אנחנו רוצים קצף שמזכיר קצפת רכה אך עדיין נוקשה.

(לא בטוחים תהפכו את הקערה)

מרפדים תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מניחים את הקצף המרנג ויוצרים גבעה גבוה בעזרת פלטה מדורגת מיישרים בחלק העליון מעגלים ומשטחים מעט את הקצה בעזרת פלטה מושכים מהתחתית כלפי מעלה פסים צמודים ויוצרים צורת רימון בקצה.(בין לבין מנקים את הפלטה)

מכניסים את התבנית עם הפבלובה לתנור.

מורידים את חום התנור ל100מעלות אופים את הפבלובה כשעה וחצי.

מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים לעוד שעה.

מצננים את הפבלובה לחלוטין לפני הגשה או העברה לצלחת הגשה.

אחרת הבפלובה קורסת או נסדקת.


לקרם פיסטוק:

בסיר בינוני קטן מניחים את כל חומרי הקרם.

וטורפים עד לקבלת תערובת מאוד חלקה ללא גושים.

מעבירים את הסיר לאש בינונית וממשיכים לטרוף במרץ לא מפסיקים או עוזבים את הסיר עד שנוצר קרם אחיד.

דומה לפודינג סמיך ללא גושים.(אם יש מסננים)

מעבירים את הקרם לכלי נקי.

מצמידים ניילון נצמד כדי שהקרם לא יפתח קרום.

שומרים במקרר עד הרכבה.

מקציפים קרם קוקוס קר יחד עם אבקת סוכר מחית פיסטוק לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם פיסטוק לקרם אחיד.


לקולי פטל רימון:

מניחים בסיר מחית פטל או תות, מיץ רימון סוכר ודבש מביאים לרתיחה ומערבבים.

מצננים עד הגשה.

אם אין מחית אפשר לטחון תותים/פטל טריים/קפואים

ומסננים במסננת לרוטב חלק.


מרכיבים:

הפבלובה יחסית חלולה מבפנים.

מעבירים את הפבלובה בזהירות לצלחת הגשה.

שוברים מעט את החלק העליון.

מזלפים קולי רימון.

קרם פיסטוק.

מפזרים פיסטוקים קצוצים

מקשטים בגרעיני רימון מזלפים מעט דבש


טיפים:

את הפבלובה מרכיבים סמוך להגשה.

ניתן להכין את הכל יום יומיים לפני ההגשה.

את הפבלובה שומרים בקופסא אטומה הרמטית שהפבלובה תשאר פריכה ולא תקבל לחות.

את הקרמים שומרים במקרר.

ומרכיבים סמוך להגשה.

הפבלובה פרווה ניתן להמיר לחלבי בהמרת החלב לחלב רגיל וקרם קוקוס שמנת מתוקה.






11,930 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page