top of page

פוקאצ׳ה ללא לישה

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 23 בינו׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 ביולי 2023

פוקאצ׳ה קלה אוורירית וטעימה בטירוף

מאוד להכנה 4 מרכיבים בלבד.

קערה אחת אין צורך במיקסר.

המינוס היחיד הוא התזמון.

חובה להתפיח מינימום 12 שעות במקרר שעות

זה סוד הקסם של הפוקצה.

לשלבי הכנה לחצו כאן


ree

פוקצ׳ה ללא לישה


500 גרם קמח לחם

8 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

450 גרם מים פושרים


שמן זית

מלח גס


אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים עם כף, קמח שמרים מלח ומים לבצק דביק מאוד.

משמנים את פני הבצק בשמן זית ומכסים במגבת או ניילון נצמד.

מכניסים למקרר 24 שעות (הבצק מעולה גם אחרי 12 שעות).

אפשר ליותר זמן עד יומיים.

משמנים תבנית בנדיבות

אחרי 24 שעות מעבירים את הבצק לתבנית ומכסים ושומרים בטמפרטורת חדר 2-3 שעות.

ree

מחממים מראש תנור לחום מקסימאלי 250 מעלות.

מזלפים שמן זית בנדיבות ובעזרת 10 אצבעות יוצרים חורים על כל הבצק.

מפזרים מלח גס ותוספות שאוהבים (עגבניות/רוזמרין)


ree

אופים (רק בתנור חם מאוד)

במשך 15-20 דקות או עד שזהוב היטב גם בתחתית.

זמן האפיה תלוי בעוצמת התנור.

מצננים 10-15 דקות ופורסים לפרוסות.

ree

תגובה אחת


estiveig
estiveig
23 בינו׳ 2022

כל מתכון שעולה כאן- זו חגיגה!!


קמח רגיל גם הולך?

לייק
bottom of page