top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פנקייק עננים

עודכן: 15 בינו׳ 2023

בחופשים שאני רוצה לפנק את הילדים בארוחת בוקר שווה.

אני מכינה להם פנקייק עננים. ורק מהריח הם מתעוררים.

עם חיוך ענק של אושר. תודו שאין כמו פנקייקים שמנמנים...

נכון שפנקייק נחשבים למשהו שקל להכין ומהיר. (וזה נכון)

רק שיש כמה כללי זהב ששווה לכם מאוד לעקוב אחריהם.

לקבלת פנקייקים אווריריים וטעימים במיוחד.

שנתחיל?





פנקייק עננים (8 פנקייק גדולים /תלוי בקוטר המחבת)


400 גרם קמח לבן מנופה ( 2 ו 1/2 כוסות פלוס 3 כפות)

120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

1/2 כפית מלח

1 כפית מחית וניל

15 גרם אבקת אפיה (שקית וחצי)

1/2 כפית סודה לשתיה

4 ביצים בטמפרטורת החדר

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול/מתוקה

240 מ"ל חלב

50 גרם חמאה


להגשה:

סירופ מייפל

פירות טריים


מחבת נון סטיק בקוטר הרצוי.

ספריי שמן / חמאה


 


אופן ההכנה:


בקערה מספר 1:

מערבבים.קמח אבקת סוכר.מלח אבקת סודה לשתיה .אבקת אפיה.

בקערה מספר 2:

מניחים חמאה חלב וניל.שמנת.

ומחממים במיקרוגל לדקה. או עד שהחמאה נמסה. והתערובת לא חמה.

טורפים היטב. ומוסיפים ביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת היבשים. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה עם מעט גושים.

עוטפים ומניחים במקרר ל15 דקות.

הכנת הפנקייק: מחממים מחבת על אש בינונית. ומורחים בחמאה או מרססים בספריי שמן

מוזגים למחבת עדיף בעזרת מצקת .

ומחכים להיווצרות בועות קטנטנות. על פני הפנקייק.

הופכים את הפנקייק לעוד דקה ומעבירים לצלחת הגשה.

ממשיכים לטגן את כל כמות הפנקייק. ועורמים למגדל.




טיפים

1. נזהרים לא לערבב מידי את הבלילה ערבוב יתר מפתח רשת גלוטן.

שגורם לפנקייק ליהות קשים וצמיגיים.

2. כדי שחומרי ההתפחה יתחילו לעבוד חשוב לתת מנוחה של מינימום 15 דקות

אפשר גם יותר (אפילו לילה)







9,475 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page