top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פס שמרים גבינה של פעם

עודכן: 15 בינו׳ 2023

פס שמרים גבינה נוסטלגי.

שמציף זכרונות ילדות.

וטעים בטירוף מתחסל ברגע.



למתכון (2 פסים)

10 גרם שמרים יבשים+ כף מים+כף סוכר

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

120 גרם סוכר לבן

קורט מלח

200 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר*


למלית:


2 חבילות גבינה יבשה טוב טעם/טובורג 500 גרם

150 גרם סוכר לבן

3 כפות קורנפלור

כפית מחית וניל (אם אין מחליפים בסוכר וניל)

1 ביצה


לפירורים:

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

50 גרם סוכר לבן

80 גרם קמח לבן

20 גרם שקדים טחונים (אם אין אפשר להחליף בקמח)


לזיגוג: ביצה טרופה

אבקת סוכר לפידור


לאופן ההכנה:


בקערה קטנה מניחים כף סוכר שמרים וכף מים.

מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.

עד שנוצר קצף ובועות.

מניחים את כל חומרי הבצק ( מלבד החלב)בקערה כולל השמרים. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה חלב(תלוי בסוג הקמח ובמזג האוויר)

מוסיפים עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

הבצק מעט דביק.

מערבלים במשך 10 דקות (שימו טיימר)

מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור ומשמנים מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפים בניילון נצמד.

ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.


בנתיים מכינים את מלית הגבינה.

בקערה טורפים (לא מקציפים)

את חומרי המלית לתערובת אחידה.


לפירורים:

במעבד מזון בפולסים קצרים לפירורים דקים ושומרים בקירור.

מחממים תנור ל175 מעלות.

כשהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו)

מחלקים ל2 חלקים שווים (רצוי לשקול)

מרדדים כל חלק למלבן דק.

מיישרים בצדדים.

מזלפים במרכז המלבן מלית גבינה.


חותכים רצועות בצק בצדדים.

חשוב לשמור על רוחב מלבן 25 ס״מ.

סוגרים מעל מלית הגבינה כל פעם רצועה מצד אחר.



מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה .

ומתפיחים במשך שעה מכוסה.

מורחים ביצה טרופה. מפזרים פירורים לאורך הפס.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות.

אופים בין 15 דקות ל20 דקות (תלוי בעוצמת התנור)

הפס מוכן שהוא זהוב גם בתחתית.

מצננים מעט.

ומפדרים באבקת סוכר.



לעוד שלבי הכנה שאלות וזמינות שלי ❤️



21,708 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page