top of page
חיפוש
  • חסי סגל

רוגלך פיסטוק פריכים

עודכן: 3 באוק׳ 2022


32 רוגלך קטנים

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)

2 כפיות אבקת אפיה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 מכל שמנת חמוצה/קרם קוקוס

4 כפות אבקת סוכר


למילוי פיסטוק:(מספיק לכמות אחת של בצק)

100 גרם פיסטוקים טחונים

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה


50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק דק



אופציה בחלק השני של הבצק אפשר להכפיל את מילוי הפיסטוק או למרוח ממרח חלבה/תמרים ואגוזים/ממרח שוקולד/לוטוס


ביצה להברשה

50 גרם פיסטוקים גרוסים

אבקת סוכר לפיזור



 

אופן ההכנה:

במעבד מזון/קערת מיקסר

מערבלים יחד את כל חומרי הבצק.

מאחדים לבצק אחיד.

מחלקים ל2 חלקים מעצבים לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

בקערה מערבבים את חומרי מלית הפיסטוק לתערובת אחידה ומעט דביקה.

מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעיגול בקוטר 28 ס״מ ומקפיאים עד השימוש .




מרדדים על משטח מקומח קלות חלק אחד של בצק לעיגול דק.

מרדדים את בצק הפיסטוק בגודל זהה לבצק הפריך.

מניחים את הבצק הפיסטוק מעל בצק הפריך ומעט מהדקים.

מפזרים שוקולד לבן קצוץ.

פורסים ל8 משולשים שווים (בסכין/גלגלת פיצה)

כל משולש לעוד משולש ביחד יש לנו 16 משולשים.

מגלגלים מהבסיס לשפיץ ליצירת רוגלך קטנים.

ממשיכים עם החלק השני של הבצקים.

מניחים בתבנית אפיה ומקפיאים חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה מפזרים פיסטוקים קצוצים.

בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

אופים 12-15 דקות או עד שהרוגלך זהובים גם בתחתית

מצננים מעט ומפדרים אבקת סוכר



העוגיות נשמרות 2-3 ימים בצנצנת אטומה בטמפרטורת חדר

או בקופסא אטומה במקפיא

אפשר להקפיא לא אפוי ולאפות כשמתחשק.

6,684 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page