top of page

ריבועי גבינה אלפחורס

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 11 במאי 2021
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023


ree

לבצק (תבנית 20*30)

300 גרם קורנפלור

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת סודה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

2 כפות ברנדי (אם אין אפשר להחליף בחלב)

1 כפית תמצית וניל אמיתית (אם אין אפשר לוותר)

צנצת ריבת חלב איכותית ויציבה 400 גרם


100 גרם קוקוס טחון (תוספת לפירורים)


450 גרם גבינת שמנת 16/27% נפוליון בטמפרטורת החדר (חשוב שלא יהיו גושים)

2 ביצים

1 חלמון

100 גרם סוכר (חצי כוס)


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם ווג גיטרה מקרימים את חמאה אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית 2-3 דקות.(אפשר להכין במעבד מזון)

מוסיפים את החלמונים .ומערבלים היטב מוסיפים את הברנדי והוניל ומלח.

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך)

מחממים תנור ל170 מעלות.

מחלקים את הבצק 3/4 כמות לתחתית 1/4 לפירורים ששומרים במקפיא עד ההרכבה.

מרדדים את בצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי אחיד

בקוטר התבנית דוקרים עם מזלג את התחתית הבצק.


ree

מקפיאים 10 דקות לפני האפיה ואופים במשך 15 דקות עד הזהבה.


ree

מורידים את טמפרטורה התנור ל150 מעלות

חום עליון תחתון 2 קווים (חשוב)

מקפיאים לעוד 10 דקות אחרי אפיה.

ומורחים ריבת חלב בנדיבות ומקפיאים שוב עד סיום הכנת מלית הגבינה.

ree

מכינים את תערובת הגבינה:

טורפים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ונוזלית.מוזגים מעל הבסיס הקפוא.


ree

אופים במשך 30 דקות(ללא הפירורים)

מפוררים את הפירורים ששמרנו במקרר מוסיפים קוקוס ומפזרים על העוגה האפויה וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.


ree

ריבועי אלפחורס

ree

מצננים לחלוטין מקררים כמה שעות ופורסים לריבועים.

שימו לב במידה ונשארו פירורים אפשר לאפות בנפרד ולפזר על קינוחים או על גלידה.

עם החלבונים שנותרו תוכלו להכין בפלובה נהדרת.


תגובות


bottom of page