top of page
חיפוש
  • חסי סגל

שושני פילו תפוחים חגיגי

מתכון לשושני פילו תפוחים משפחתי וסופר חגיגי

את המתכון המהמם הזה הכנתי עם חברתי הבלוגרית בתיה שורק בעלת הבלוג JUST - BATIAהמוכשרת מאודד

ממליצה לכם לא לפספס את שלבי ההכנה באינסטגרם

.


תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס״מ

10 תפוחים גרני סמיט קלופים חתוכים לקוביות

50 גרם חמאה/נטורינה

2 כפיות קינמון (לא חובה)

מיץ מחצי לימון

חצי כוס סוכר

2 כפיות קורנפלור+ 2 כפיות מים (מערבבים)


1 חבילת בצק פילו (עדיפות למצונן נמכר במקרר בסופר)

סוכר לפיזור

שמן זית או חמאה מומסת

50 גרם פקאנים קצוצים גס (עדיפות לקלויים בלי מלח)


להגשה

גלידת וניל איכותית

אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות

מתחילים בהכנת התפוחים:

במחבת מניחים תפוחים סוכר קינמון חמאה או נטורינה על אש בינונית כמה דקות עד שהסוכר נמס ומבעבע (ויש ריח משגע במטבח)

מוסיפים מיץ לימון מערבבים ומוסיפים קורנפלור ומים.

מערבבים לאיחוד ומסירים מהאש ומצננים.


לבסיס:

מניחים על תבנית דף פילו מברישים בשמן בנדיבות ומניחים מעל עוד דף פילו (בצורה שמכסה את כל התבנית)

מניחים את שכבת התפוחים ומפזרים פקאנים קצוצים גס.


ומכינים שושנים:


משמנים דף פילו מניחים מעליו עוד דף פילו מפזרים סוכר.

פורסים באמצע לרוחב. ומכל חלק יוצרים מעין אקורדיון מקופל.

מגלגלים לצורת שושנה.

יוצרים שושנים מכל דפי הפילו שנותרו ומסדרים בצפיפות על שכבת התפוחים,

אופים במשך 20-25 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע שחום ואפוי כמו שצריך.

תלוי בעוצמת התנור.

מגישים את המאפה חם (אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה)

מגישים לצד גלידת וניל או סורבה קוקוס

וזה חלוםם


6,618 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page