top of page

שושני שמרים קינמון טופי קרמל

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 31 במרץ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023


ree


לבצק:12 מאפים

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר לבן

10 גרם שמרים יבשים

200 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 חלמון

קורט מלח


למילוי:

100 גרם חמאה רכה מאוד

200 גרם סוכר חום כהה

כפית גדושה קינמון


ביצה טרופה להברשה

לטופי קרמל מלוח:


100 גרם סוכר


100 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן


20 גרם חמאה רכה


רבע כפית מלח (מומלץ מאלדון או פלור דה סל נמכר במעדניות או חניות אפיה)






ree

אופן ההכנה:


מכינים טופי קרמל:


במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.


חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל צבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)


לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.


מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)


מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות ושומרים כמה כפות בשקית זילוף לקישוט.


לבצק:

בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק

ומערבלים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה.

הבצק נפרד מדפנות הקערה ומעט דביק.


ree

משמנים את כדור הבצק מכסים את הקערה

ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי (אפשר להתפיח לילה במקרר 6-12 שעות)


ree

מחלקים את הבצק ל12 חלקים (80 גרם כל כדור)


מרדדים כל כדור על משטח עבודה למעין אליפסה (ראו תמונה)

מורחים מילוי בעזרת פלטה.


ree

מחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ל3 רצועות (משאירים כמה סנטימטר לא חתוך)


ree

קולעים צמה מ3 רצועות.


ree


מגלגלים מהקצה למעין שושנה סגורה.

פותחים מעט את הקצוות ומניחים במנג׳ט.


ree


ree


ממשיכים עם כל הכדורים.

מכסים ומתפיחים שעה.

מברישים בביצה טרופה

בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות.


ree

מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות

תלוי בעוצמת התנור.

שימו לב מאפים שתפחו כמו שצריך אחרי עיצוב נאפים טוב יותר.

התפחה טובה מקצרת את זמן האפיה והמאפה מתקבל אוורירי בטירוף.


ree

מקשטים בטופי קרמל (לא חובה)

המאפים במיטבם ביום הכנתם טריים

אפשר להקפיא ללא מילוי עד שבועיים


להפשיר כמה שעות לחמם מעט בתנור.

תגובות


bottom of page