top of page
חיפוש
  • חסי סגל

1 בצק שמרים 4 סוגי טעמים

עודכן: 15 בינו׳ 2023



בצק אחד 4 סוגי טעמים

לכל המשפחה

מאוד אוהבת להכין עוגות שמרים.

שמרים אוהבים שנותנים להם חום אהבה וזמן פנוי.

לכן אם אני כבר במטבח שכולם יהנו גם השכנים:)

לכן הכנתי 4 מליות שונות ואין מישהו שלא ימצא את הטעם שהוא הכי אוהב.

שימו לב :

כל המליות קלות מאוד להכנה, ללא במיקסר או שלבי הכנה מסובכים רק אל תשכחו להוציא חמאה מראש ויש לכם אחלהמליות.

אפשר לשחק עם המליות ולהכין כפול ממלית אחת ולוותר על האחרת.

רק שימו לב כל מלית מתאימה ל450 גרם בצק,


לבצק:

4 תבניות אינגליש קייק רחבות מרופדות בנייר אפיה

או תבניות אחרות שיש לכם.


1 ק״ג גרם קמח לבן מנופה

200 גרם סוכר לבן

20 גרם שמרים יבשים

360 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

200 גרם חמאה רכה

2 ביצים

2 חלמונים

כפית מלח


למילויים:

מלית קינמון:

50 גרם חמאה רכה

120 גרם סוכר חום כהה

כף קינמון

50 גרם שוקולד בלונדי קצוץ (לא חובה)


מילוי גבינה:

250 גרם גבינה יבשה (כנען או טוב טעם)

75 גרם סוכר

כפית וניל

כף קורנפלור

כף אבקת פודינג

1 ביצה

50 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות (לא חובה)


לציפוי פירורים:(לפיזור אחרי התפחה)

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

25 גרם סוכר לבן

25 גרם קמח

25 אבקת שקדים


למילוי שוקולד:

200 גרם ממרח שוקולד אגוזים (נוטלה/פסק זמן/השחר)

כף קקאו

4 כפות סוכר לבן

קורט מלח

לפיזור:

100 גרם שוקולד צ’יפס מריר/שוקולד מריר קצוץ דק


למילוי קרם שקדים:

50 גרם חמאה רכה

50 גרם סוכר

1 ביצה

100 גרם אבקת שקדים(שקדים מולבנים טחונים)

2 כפות קמח

כפית תמצית או מחית וניל איכותית

לפיזור:

50 גרם פרוסות שקדים


1 ביצה טרופה להברשה

סירופ סוכר לשמרים שוקולד:

50 גרם סוכר

60 מ״ל מים


 

אופן ההכנה:

לבצק:

מערבלים במיקסר את כל החומרים מלבד החלב שמוסיפים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדפנותהקערה לשים במשך 10-12 דקות לבצק רך וגמיש מוציאים את הבצק מהקערה

משמנים מחזירים לקערה מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה (בקיץ)

מכינים את המליות:

קרם שקדים:

מערבבים בקערה אבקת שקדים חמאה רכה מאוד וניל ביצים וקמח לקרם חלק.

שומרים במקרר מכוסה עד השימוש.



לקרם גבינה:

מערבבים את כל חומרי הקרם למלית חלקה מכסים ושומרים במקרר עד השימוש:

בקערה קטנה מערבבים עם הידיים חמאה קמח סוכר ואבקת שקדים לפירורים דקים ושומרים במקרר עד השימוש.


לקרם שוקולד:

מערבבים סוכר קרם אגוזים(נוטלה/ממרח פסק זמן)

קקאו ומלח לתערובת אחידה מכסים ושומרים בצד.


לתערובת קינמון בלונדי:

מניחים בקערה סוכר חום כהה מוסיפים קינמון

חמאה רכה מאוד בקערה נפרדת.

קוצצים בלונדי שומרים בצד עד ההכנה,



אחרי התפחה מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים בגודלם.

מומלץ לשקול את כל הבצק ולחלק ל4 חלקים



על משטח עבודה נקי(אין צורך לקמח הבצק נעים ולא נדבק) אם יוצא לכם דביק תפזרו מעט קמח,

מרדדים כל חלק למלבן דק יחסית


לממרח קרם שקדים:

מורחים ממרח בעזרת פלטה בשכבה דקה

מקפלים ל2 (צורת ספר)

בעזרת גלגלת פיצה/סכין פורסים למשולשים שווים (ראו סרטון הכנה)

מגלגלים לצורת רוגעלך קטנים ומניחים זה על זה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מורחים ביצה ומפזרים שקדים.


לממרח שוקולד:

מרדדים בצק למלבן דק.

מערבבים ממרח שוקולד עם סוכר קקאו ומלח לממרח חלק ומורחים על הבצק בשכבה אחידה מפזרים שוקולד צ’יפס אושוקולד מריר קצוץ דק.

מגלגלים לרולדה הדוקה חותכים בעזרת סכין משוננת בזריזות במרכז וסוגרים לצורת בורג.

מניחים בתבנית ושומרים בצד.



למלית הגבינה:

מרדדים בצק למלבן דק.

מעבירים את המילוי לשקית זילוף גוזרים בקצה חור של 4-5 ס״מ

מזלפים לכל אורך הבצק מלית עבה משאירים סנטימטר לקיפול:

מגלגלים על הבצק מהדקים וממשיכים לגלגל לרולדה.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מורחים ביצה ומפזרים פירורים.



למלית הקינמון:

מרדדים בצק למלבן דק.

מורחים שכבה חמאה רכה מאוד.

מפזרים סוכר חום וקינמון בשכבה דקה מפזרים בלונדי קצוץ. ומגלגלים לרולדה הדוקה פורסים לשושנים בינוניים מניחים בתבנית (אפשר לפזר שוקולד קצוץ בין השושנים.

מתפיחים במשך שעה ובנתיים מחממים תנור ל170 מעלות,



 

מחממים תנור ל170 מעלות

כמה מילים על אפית שמרים:

שימו לב לחום התנור שלכם אם הוא חזק 170 מעלות מספיק אם התנור חלש יותר 175 מעלות (אצלי טורבו)

אפשר חום עליון תחתון הזמנים מתארכים.

איך יודעים שהשמרים מוכנים?

מכניסים קיסם בין השכבות המוכנות ומרגישים שעדיין בצקי מכניסים לעוד זמן.

זמנים:

מלית השוקולד והקינמון( 25 דקות)

מלית הגבינה והשקדים (30-35)

שימו לכם טיימר

תבניות:

השתמשתי בתבניות מתכת רכשתי בחנות כלים ואפיה.

אפשר להשתמש בתבניות חד פעמי רק שימו לב בחד פעמי החום משתנה יכול לקחת מהר יותר.

וגם הקוטר קטן יותר.

לכן אם נשאר לכם מהרולדה תפרסו קצוות ותאפו בנפרד.

מורחים סירופ סוכר על השמרים שוקולד כשהיא עדיין חמה.

מפדרים אבקת סוכר על השמרים גבינה

ושמרים קרם שקדים.






69,887 צפיות5 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page