top of page
חיפוש
  • חסי סגל

שמרים גבינה אוכמניות ופירורים

עודכן: 20 בינו׳ 2023

מאפה חלומי ברמות רך וממכר.

אפשר להכין גם ללא גרסת האוכמניות יוצא מדהיםם.

לסרטון הכנה המלא לחצו כאן

לבצק:12 מאפים


500 גרם קמח לבן מנופה


100 גרם סוכר לבן


10 גרם שמרים יבשים


200 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר


100 גרם חמאה רכה


1 ביצה


1 חלמון


קורט  מלח


למלית הגבינה:


250 גרם גבינה יבשה (כמו טוב טעם או טובורג)


75 גרם סוכר לבן


3 כפות קורנפלור


1 כף אינסטנט פודינג וניל


כפית מחית וניל (אם אין מחליפים בסוכר וניל)


1 ביצה


לפירורים:


40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.


25 גרם סוכר לבן


50 גרם קמח לבן



לריבת אוכמניות:


100 גרם אוכמניות טריות/קפואות


50 גרם סוכר


כף מיץ לימון


אבקת סוכר לפיזור אחרי אפיה

ביצה טרופה להברשה


 

אופן הכנה:


בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק


ומערבלים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה.


הבצק נפרד מדפנות הקערה ומעט דביק.


משמנים את כדור הבצק מכסים את הקערה


ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי (אפשר להתפיח לילה במקרר 6-12 שעות)


בנתיים מכינים את מלית הגבינה:


בקערה טורפים (לא מקציפים)


את חומרי המלית לתערובת אחידה.


לפירורים:


במעבד מזון בפולסים קצרים לפירורים דקים ושומרים בקירור.


לריבת אוכמניות:


בסיר/מחבת מניחים סוכר אוכמניות ולימון.

על אש בינונית מערבבים עד שהסוכר נמס והריבה מבעבעת.


6-8 דקות

מצננים לחלוטין.


להרכבה:


כשהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו)

מחלקים את הבצק ל12 חלקים (80-90 גרם)


מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית במרווחים.

מתפיחים שעה.


לוקחים כוס בקוטר יותר קטן מקוטר הכדורים שתפחו ומשמנים את תחתית הכוס בנדיבות ובעזרת תחתית הכוס יוצריםגומה במרכז הכדור(בלחיצה)מברישים בביצה טרופה.

מזלפים פנימה מלית גבינה ומעל ריבת אוכמניות מפזרים פירוריםקראמבל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. ל15-20 דקות תלוי בעוצמת התנור בודקים שהמאפים זהובים ואפויים כמו שצריך.


6,149 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page